HABERLER » Sivas İnşaat Şehri

Sivas İnşaat Müteahhitler Derneği (SİMDER) Başkanı Sami ARİFER ve yönetim kurulu üyeleri basın yayın organlarını ziyareti sırasında önemli açıklamalar da bulunan ARİFER şunları kaydetti;

SİMDER´in 2011 yılında kurulduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Arifer, “Derneğimiz, sektöründe problemler ve sıkıntılar yaşayan inşaatçılar ve müteahhitler tarafından bu sorunlara çözüm bulmak ve sektördeki diğer meslektaşlarıyla dayanışma halinde olarak onlara yardımcı olabilmek maksadıyla kuruldu” dedi.

“TEKNOLOJİYE BAĞLI EKONOMİ YAPMAK GEREKİYOR”

Sivas ekonomisinde inşaat sektörünün önemli bir paya sahip olduğunun altını çizen Dernek Başkanı Arifer, “İnşaat, sayı olarak çok yoğun. Hatta 2017 yılında alınan ruhsatlar son yılın en fazlası diyebilirim. Referandumdan sonra Mayıs ayı gibi daha da hareketlenecek diye düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı, sürekli inşaat sektörünü ön plana çıkarıyor. Genel anlamda dünya  çapında düşündüğümüzde ülkenin inşaat ekonomisi yapması çok doğru değil. Teknolojiye bağlı ekonomi yapmak gerekiyor ama Türkiye´nin durumu belli. Teknoloji olmayınca da mecbur inşaat ekonomisi yapılıyor. Sivas, inşaat şehri. Sivas ekonomisinin bel kemiği inşaat sektörü. Her ne kadar sanayi desek de bu sektör  Sivas´ta şu an birkaç firma hariç sıkıntılı. Ama inşaat Sivas´ı her zaman ayakta tutuyor. Dışarıda da çalışan çok sayıda kişi var” değerlendirmesinde bulundu.